Тромбоз – одне з найнебезпечніших захворювань, яке легко може привести до летального результату.

Виникає захворювання через те, що в кровоносних судинах з'являються новоутворення – тромби, які уповільнюють або навіть повністю зупиняють хід крові. Щоб цьому запобігти, потрібно вживати продукти, які розріджують кров. Про них ми і розповімо.

1. Вода. Не дивно, що головним продуктом, який робить кров рідшою, є звичайна вода. Все-таки, кров майже повністю складається саме з неї. Однак, слід розуміти, що у напоїв типу чаю або кави (тобто, приготованих на основі води) такої властивості немає. Більш того, вони навпаки роблять кров ще густіше.

2. Часник. Він не тільки зміцнює імунітет, а й є одним з кращих способів профілактики атеросклерозу. Крім того, він може «замінити» сіль: якщо додати в їжу часник, солі для неї знадобиться менше.

3. Куркума. Вона нормалізує рівень холестерину і не дозволяє тромбам утворюватися, а судинам – закупорюватися. Куркуму можна вважати більш приємною альтернативою часнику, так як вона приємніше на смак і не має їдкого запаху.

4. Помідор. У них містяться саліцилати – похідні від саліцилової кислоти речовини, які заважають тромбам в крові з'єднуватися між собою. Крім того, в них міститься досить велика кількість вітаміну С.

5. Ягоди: малина, журавлина і чорниця. Вміщені в цих ягодах речовини заважають тромбам утворюватися. Малина знижує рівень холестерину в крові, журавлина зміцнює серцево-судинну систему, а чорниця бореться з тромбами завдяки вітамінам.

Пам'ятайте, при найменших скаргах на здоров'я слід негайно звертатися до лікаря, а перед тим, як вживати той чи інший продукт – проконсультуватися з фахівцем!